DRAC al International Conference on Supercomputing 2020

La 34a Conferència Internacional ACM sobre Supercomputació (ICS-2020), el principal fòrum internacional per a la presentació de resultats d'investigació en sistemes HPC, ha estat el primer ICS virtual organitzat des de Barcelona, ​​Espanya.

La participació per part dels investigadors del DRAC al Workshop on RISC-V and OpenPOWER va ser doble. D'una banda,  Osman Unsal i Adrián Cristal van presentar "Designing open-source RISCV hardware with open-source software" en què es va discutir sobre la seva experiència amb l'ús de programari de codi obert en els nivells d'arquitectura, microarquitectura, RTL i verificació per dissenyar i gravar acceleradors RISCV. I en particular, es va parlar sobre el simulador de microarquitectura basat en GEM5 que desenvolupen per dissenyar un nucli d'accelerador vectorial i de la suite d'aplicacions que els permet comparar processadors vectorials. 

D'altra banda, va tenir lloc la presentació de  Francesc Moll i Miquel Moretó amb "Building the Road from Computer Architecture to Silicon at BSC". En aquesta xerrada es van explicar els diferents projectes relacionats amb el disseny de circuits integrats (CI) que s'estan duent a terme actualment al BSC entre els quals està DRAC així com els seus predecessors. Aquests projectes són una oportunitat i un repte en termes de construir un nou equip, inclosa la incorporació d'experts sènior clau al camp, aprofitant l'experiència prèvia d'institucions acadèmiques properes i capacitant als joves en tècniques de disseny de circuits integrats de backend. Es va explicar l'estructura de l'equip i el conjunt d'eines recentment format, així com el full de ruta de les tècniques de disseny que s'estan desenvolupant al BSC en el marc dels projectes en curs.

És possible consultar les presentacions als següents enllaços: