El darrer 21 de desembre de 2022 va tenir lloc l'esdeveniment final de la comunitat DRAC al Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Barcelona. Aquest esdeveniment va ser organitzat pel coordinador de DRAC, Barcelona Supercomputing Center (BSC) i va comptar amb la participació de més de 100 assistents. L´esdeveniment va estar estructurat en dues parts, una primera amb presentacions sobre el projecte i una segona sobre la visió global del sector. També es va comptar amb un espai físic per a l'exposició de pòsters en què van participar més de 15 expositors que van tenir l'oportunitat de presentar la seva feina durant els dos descansos de les xerrades.
La primera part de l'esdeveniment va tenir com a objectiu presentar els resultats obtinguts pels socis del projecte DRAC, incloent-hi el BSC, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Barcelona (UB), la UPC i la Universitat Rovira i Virgili (URV ). Per això es va comptar amb la participació del professor Miquel Moretó (UPC/BSC), coordinador del projecte DRAC, qui va introduir el projecte i els seus objectius. A continuació, l'investigador César Hernandez (BSC) va presentar les característiques de Lagarto Ka, el processador fora d'ordre desenvolupat al primer paquet de treball. Ramón Canal juntament amb Juanjo Costa, tots dos professors de la UPC, van presentar els avenços obtinguts al camp de la virtualització, que juntament amb la presentació sobre seguretat del professor Oriol Farràs de la URV van actualitzar els avenços del segon paquet de treball. El professor Santiago Marco-Sola (UAB) va presentar les característiques de l’accelerador dedicat a alineació genòmica corresponent al tercer paquet de treball. En acabar, l’investigador Jordi Font (BSC/UPC) va introduir un altre dels acceleradors desenvolupats en el marc del projecte, l’accelerador d’automoció. Finalment, el professor Manel López (UB) va presentar els xips fabricats i enviats a fabricar i les IPs analògiques del cinquè paquet de treball. Per acabar aquesta primera part es va presentar una demostració del primer xip fabricat i testat del projecte. Durant la demostració a càrrec de Max Doblas (BSC) es van fer alguns tests perquè el públic pogués veure les característiques del seu funcionament.
La segona part de l'esdeveniment es va centrar a la comunitat entorn de DRAC, on s'hi van presentar alguns projectes relacionats, així com presentacions de caràcter més global. Entre els ponents d'aquesta segona part hi ha Carles Hernandez (UPV) presentant el projecte europeu Selene, Alberto del Barrio (UCM) amb la seva presentació sobre la millora de Posits respecte a IEEE-754 a RISC-V, Ricardo Martinez (IMB-CNM ) parlant sobre un array de sensors químics concretament basat en un SoC RISC-V per a IoT, i Josep Lluís Berral (UPC) sobre el projecte europeu Vitamin-V, que proposa serveis i plataformes al núvol basats en RISC-V. També es va comptar amb les presentacions d'Adrian Cristal i Osman Unsal (tots dos del BSC) sobre els acceleradors vectorials RISC-V d'alt rendiment i el de Jonh Davis (BSC) sobre el full de ruta de la UE per a la computació d'altes prestacions basat a RISC-V. Aquesta segona part de la jornada va continuar amb una taula rodona sobre el futur de RISC-V a Europa a l'àmbit de l'educació, la investigació i la indústria. En aquesta taula rodona hi van participar el Miquel Moretó (BSC/UPC), el Carlos Hernandez (UPV), el Lluís Teres (IMB-CNM) i el Francesc Moll (UPC). Per acabar, es va unir el Mateo Valero, director del BSC, compartint l'estratègia que ha adoptat el BSC per continuar col·laborant amb la comunitat i abordar conjuntament els reptes futurs que es presenten a curt i llarg termini a l'àmbit RISC-V.